Dungeoncraft - rollespilsforfatter til D&D 5e af Martin Akto Kanstrup

I TRoA er der mange forskellige slags rollespils aktiviteter, og der spilles mange forskellige systemer bare indenfor et pen and paper perspektiv. Derfor giver det god mening at denne artikel vil fokusere på den mest mainstream ttrpg, nemlig Dungeons and Dragons 5th edition. De fleste kender det, der er en DM og der er nogle spillere. Men hvad med den hemmelige rolle? HVad med hen som ikke nødvendigvis er med ved bordet, men som alligevel har lagt et stort stykke arbejde? Jeg snakker selvfølgelig om forfatteren, og i dette konkrete eksempel, forfatteren til pre-made moduler.


D&D 5e har en tilkoblet Organized Play kampagne der kører globalt, kaldet Adventurers League (AL) (https://dnd.wizards.com/ddal_general). AL har i september startet sin ellevte sæson, hvor hver sæson har taget udgangspunkt i et bog eventyr, supporteret af sideløbende one-shot moduler varende 2-8 timer. Som noget nyt i sæson 10 besluttede WotC sig for at indføre deres Dungeoncraft system, der lod den gængse spiller forsøge sig med forfatterrollen og skrive sit eget modul. Dette som en nemmere indgang til forfatterskabet end deres eksisterende CCC-program (Community-Created Content) som havde meget strenge regler og stor direkte kontrol fra WotC’s side.

 Sæson 10 foregik i Icewind Dale, og man havde nogle meget specifikke adventure seeds til rådighed. Altså et fastsat udgangspunkt man skulle skrive sit eventyr over, fx “To kobolds i en trenchcoat leder efter den tredje”. 


Det tog ikke lang tid for TRoAs egen Martin Kanstrup, sammen med ældre bror Casper Kanstrup, at få fastlagt en idé til et eventyr for at finde denne fortabte kobold. Efter et par måneder med daglige discord beskeder, en masse skriven på google drive, og massiv støtte fra de andre Dungeoncraft forfattere i Norden, var det første Kanstrup modul “Counting Kobolds” (modulkode: DC-PoA-Conmar07 Counting Kobolds) klar til udgivelse.

Det er sådan med Dungeoncraft programmet at man som forfatter (og medforfatter) gerne må udbyde et spil i sit eget modul, helt uden nogen laver kontrol med modulet. Hvis andre skal have glæden af at DM’e et sådan modul, skal det officielt udgives gennem DMsGuild.com, hvor det hurtigt kan blive taget ned igen hvis det ikke overholder reglerne for Dungeoncraft programmet. Derfor var det en nervepirrende onsdag den 5. Maj, da første modul udgives, og man venter på om det tages ned senere eller ej.

Nerver eller ej, så har de to brødre hurtigt besluttet at lave 2 moduler mere, for at have en sammenhængende trilogi, alt sammen centreret omkring kobolds. Med en deadline til første september, så skulle de sidste 2 moduler gå noget mere tjept end det første, og det lykkedes også at få både “That’s a Lot of Kobolds” og “Who Let the Kobolds Out” udgivet inden sæson skiftet.


Det nyeste skud på stammen står til at udkomme midt-til-slut uge 49, og med den nu ellevte sæson foregår det denne gang i the Feywild, hvor de to brødre har fået lov til at designe deres eget Domain of Delight som så bliver ‘soft canon’ i Forgotten Realms universet ved udgivelsen. Det nye module har titlen “Karl Rising” (modul kode: WBW-DC-CONMAR02 Karl Rising), hvori spillerne skal hjælpe med at vække frost kæmpen Karl som er i en magisk søvn der får hans mareridt til at korrumpere den omkringliggende skov. Endnu engang er det planen at lave 3 moduler i én sæson, dog ikke som en kronologisk trilogi denne gang.


Som en del af forfatterskabet er de to brødre både kommet med i det nordiske fællesskab hvor de brainstormer idéer, playtester, og generelt samarbejder med andre vordende forfattere fra Norge, Sverige og Finland. Desuden er de med i fællesskabet DungeonDesigners som er et globalt fællesskab med samme formål som det nordiske, men med mere fokus på at idégenerere, end på at lave overordnede røde tråde gennem moduler. Det vildeste for dem var dog da de blev inviteret til at være med i et afsnit af Designer’s Den med værtinde Ginny Loveday, og de nu for alvor forsøgte at sætte deres præg på forfatterscenen (https://www.youtube.com/watch?v=uPskHP2DWys&list=PLlnxkdax5Ok9tpjZfQ7UkczY0Laf-Zpft&index=47


Deres 3 moduler sat i Icewind Dale er tilgængeligt i et bundle på DMsGuild, sat ned til kun $1 per modul indtil næste udgivelse (https://www.dmsguild.com/product/369306/The-Kobold-conspiracy-BUNDLE). Hvis man vil have mere er modulerne også i et bundle sammen med 17 andre fra resten af det nordiske forfatter fællesskab (https://www.dmsguild.com/product/369321/DCPoACONMAR-COLLECTION-BUNDLE), hvor der også er en guide til hvordan de 20 forskellige moduler hænger sammen på kryds og tværs.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Billeder fra Sidste Søndag september