TRoA-togt til Kval-2021 af Martin Bandholm

 Så er dette års Kvalifikation (i daglig tale kaldet kval) til Danmarks landshold i WTC (world team championship) warhammer 40.000 overstået og det har været en fantastisk oplevelse.

TRoA stillede i år med ikke mindre end fire hold, plus medlemmer på et antal andre hold også, hvilket må siges at være et imponerende hop fra de i alt syv deltagere fra TRoA i sidste kval (2019).

 

Holdene var:
”Team TRoA”, ”TRoA Re-rolls”, ”Muggen Ræv” og ”We need help”… Foruden dem var der TRoA medlemmer med på team ”Insert cool name” og ”Trauma Operation Unit Pressure Reinforce Squad”.

 

Jeg var på Team TRoA og har i løbet af sommeren været med til at prikke til folk, samt hjulpet med at få stillet et par af holdene op, så vi kunne være så mange som muligt, der kom afsted i år.

 ”Muggen Ræv” bestod af folk, der havde snuset til turneringer før og organiserede det meste selv, mens TRoA Re-Rolls primært bestod af folk, der aldrig havde været til en turnering før.

 

Team TRoA har været et mere eller mindre fast hold i nu fire år, hvilket kunne mærkes, idet vores holdkaptain Peter havde organiseret både mad og sovested, hvilket gjorde at vi andre kunne koncentrere os om at stress-male, få styr på reglerne og ellers ”bekymre os” om hvilket modstandere, vi regnede med at skulle op imod.

 

Et par ord om turneringen og måden denne afholdes på:

Kval er en særlig sjov og udfordrende turnering, som efter min mening har det måske sjoveste format.

Det er en holdturnering bestående af fem medlemmer, som hver stiller med en unik hær, altså en hær bestående af et eller flere codex, som kun må benyttes af én spiller på holdet. Dette betyder at antallet af hære ofte er betydeligt varieret, da kun meget dedikerede hold i praksis har alle codexer til rådighed.

Der spilles fem runder, tre spil den første dag og to spil den anden, og der benyttes et særligt pointsystem, hvor hver spiller spiller om 20 battlepoints. Hvis holdet samlet score 54 battlepoints eller flere, vinder holdet runden og inkasserer 2 holdpoints, som samlet så bliver det der afgør hvilket hold, der vinder turneringen.

 

Selve turneringen:

Brassøe fra Team TRoA valgte at lave nogle opdateringer undervejs så interesserede kunne følge med fra sidelinjen på facebook.

Team TRoA startede ud med at spille med holdet fra ”Dukkelogen” fra Viborg. Desværre var en af deres spillere, dagen før turneringen, konstateret smittet med COVID-19 og holdet stod derfor kun med fire spillere, da man ikke havde kunnet finde en afløser.

Dette betød at en af vores spillere (Baagøe) måtte sidde over, men kunne trøste sig med at have fået 20 battlepoints, et plaster på såret, men drøn-ærgerligt at vi ikke alle fik spillet.

Team TRoA leverede dog en overbevisende sejr på 68 battlepoints og vi kunne med spænding se frem til vores næste modstander.

 

Næste hold var ”Grand Theft Rhino” fra København.

Det var et hold i matchende T-shirts, der havde sat sig for at de skulle være med i toppen. Desværre for dem mødte de en TRoA-mur bestående af Peter Ganshorn, Brassøe og Bandholm, imens Kaspar spillede lige op med hans modstander. Slutscoren hed 67-33 til Team TRoA og nu begyndte det at blive spændende, for med to sejre var vi nu i den gruppe, hvor den næste modstander kunne være blandt de virkelig dygtige hold.

 

Tredje modstander blev ”Team Lohmann” som er et hold, der kommer fra Sønderjylland og Fyn.

 Det blev en virkelig tæt kamp med et slutresultat på bare 56 points til TRoA, altså bare 2 points ned til en uafgjort, men vi gjorde det og Team TRoA havde nu med tre sejre i ryggen og 6 holdpoints nået en midlertidig position som nr. 3 til turneringen.

 

Dag 1 havde således været en ubetinget succes for holdet og det var med højt humør, at vi sluttede for dagen.

 

Næste modstander blev Team AM+FS blizzard/wolf harass.

Dette hold er i praksis landsholdet igennem de sidste otte år, med fem af de dygtigste spillere i Danmark. Det blev vores første nederlag, men det blev en enorm tæt runde, med resultatet 44-56, altså samme resultat men med omvendt fortegn som den tidligere runde. Kun at mangle 2 points fra et uafgjort mod et hold af en sådan kaliber, er ikke bare godkendt, men et flot resultat. Ja, vi tabte, men vi tabte efter en meget tæt kamp og det var ikke urealistisk, at vi kunne have skrabet de 2 points hjem.

Fantastisk kamp.

 

Den sidste modstander blev ”Copenhammer”, et af de hårde hold, som har ikke bare spillere men også ambitioner om at gå hele vejen. Dette blev desværre en afklapsning på hele 26-74 med tre spillere fra TRoA, der blev givet et æg. ”Copenhammer” har nogle af de bedste spillere fra det Københavnske spilmiljø og de gav os en lektion i hvordan, man slutter en turnering af, selvom man har et nederlag i ryggen (Copenhammer havde i den tidligere runde tabt til holdet, der endte med at vinde turneringen).

Det var en fortjent sejr til Copenhammer, men det gav desværre en kedelig slutning for holdet i denne turnering.

 

Overordnet set endte det med en 10. plads for Team TroA, som var vores målsætning at komme op i, og det har været en fantastisk turnering at være med til, især det at går fra bord til bord, og se hvordan alle de andre TRoA’nere oplevede turneringen. Mit indtryk er, at alle faktisk fik rigtig meget ud af at være med og selvom nogle oplevede smertelige nederlag, så var der også store sejre og gode lektioner i hvad godt warhammer er og at konkurrencemiljøet i Warhammer, foruden at være seriøst, også er meget inkluderende og sjovt at være med i, især når man spiller med andre som en del af et hold.

 

Det er vores ambition at mindst lige så mange vil med næste år, som vi var afsted i år.
Næste store turnering bliver TRoA Championship, hvor æren og ikke mindst håneretten for et år er på spil og jeg er sikker på at Kval har været den perfekte træning til den vigtigste turnering i året.

 

Jeg vil gerne sige tusind tak til alle, der var med og alle, der hjalp os, der var afsted med at få så god en weekend, som det var tilfældet og jeg synes, det var super sejt, at så mange i TRoA havde mod på og lyst til at prøve kræfter med en turnering som Kval.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Billeder fra Sidste Søndag september

Dungeoncraft - rollespilsforfatter til D&D 5e af Martin Akto Kanstrup